Martin Miller: A tehetséges gyermek igazi drámája és Alice Miller írásai alapján

Korosztály: Felnőtt

Program hossza: 60 perc

Téma

A világhírű gyermekkorkutató, Alice Miller és fia, a szintén pszichológus Martin Miller kapcsolatát bemutató Hagyaték premierjére 2019. november 6-án került sor a Hold21 HPS KultSzalonban. A darabot Martin Miller 2013-ban íródott és 2019 áprilisában magyarul is kiadott könyve ihlette, ami édesanyjának a rekonstruált életrajza, valamint saját gyerekkorának leírása. Ebből a közfelfogás számára eddig teljesen ismeretlen kép rajzolódik ki az elismert pszichológusnőről.

Szeretnénk megvizsgálni, milyen folyamatok játszanak abban szerepet, hogy egy zseniális éleslátással bíró anya nem képes rálátni saját cselekedeteire, és nem képes érzékenynek lenni saját gyermekére? Urai lehetünk-e önmagunknak valaha, vagy múltunk foglyai maradunk, akármit is csinálunk? Szülőként el tudjuk-e engedni a gyerekeinket, képesek vagyunk-e egy önmagunkat túllépő, meghaladó szeretetre? Mi segítheti a változási folyamatokat?

Az előadás az egyéni, családi és társadalmi traumák, valamint feldolgozásuk módját kutatja, a jelenből indulva villantva fel a múlt képeit.

Forma és időtartam

A történet különböző tereken és korokon át, különböző szereplőket megelevenítve és az olykor eltérő narratívákat ütköztetve, mozaikszerűen bomlik ki. Az előadást követően a Martin Millerrel az általa írt könyv apropóján készült videóinterjút is levetítjük nézőinknek, és mindenkit várunk egy közös beszélgetésre.

Helyszín és nézőszám

Az előadás szabadon meghívható közösségi házakba, kultúrházakba, színházba, a nézőszám ennek függvényében változik.

Mikor láthatom?

2021. szeptember 21. kedd - 19:00
Fészek Művészklub

2021. szeptember 23. csütörtök - 19:00
Fészek Művészklub

2021. október 17. vasárnap - 19:00
Fészek Művészklub

2021. október 18. hétfő - 19:00
Fészek Művészklub


Érdekli az előadás?

Szereplők

Feuer Yvette és Rába Roland

Alkotók

Dramaturg: Gyulay Eszter

Rendező: Tárnoki Márk

Látvány és jelmeztervező: Horváth Jenny

Nézői visszajelzések

"Minden pszichológusnak érdemes megnéznie egyszer, akik a háborús túlélőkkel és gyermekikkel foglalkoznak. Kimagasló értékű színházi élmény még e mellett Feuer Yvette és Rába Roland fantasztikusasat alakítanak."
Katalin Sós - Hagyaték, 2019.11.29

"Személyes, bensőséges, húsvér darab, ami nagyon jól megmutatja a bántalmazó áldozat viszonyát. Köszönöm."
Hagyaték - 2019.12.20. ,

További nézői visszajelzések

Film