fbpx

HAGYATÉK

MARTIN MILLER: A TEHETSÉGES GYERMEK IGAZI DRÁMÁJA ÉS ALICE MILLER ÍRÁSAI ALAPJÁN

16 ÉVEN ALULIAK SZÁMÁRA NEM AJÁNLOTT

PROGRAM HOSSZA: 60 PERC

TÉMA:

A világhírű gyermekkorkutató, Alice Miller és fia, a szintén pszichológus Martin Miller kapcsolatát bemutató Hagyaték premierjére 2019. november 6-án került sor a Hold21 HPS KultSzalonban. A darabot Martin Miller 2013-ban íródott és 2019 áprilisában magyarul is kiadott könyve ihlette, ami édesanyjának a rekonstruált életrajza, valamint saját gyerekkorának leírása. Ebből a közfelfogás számára eddig teljesen ismeretlen kép rajzolódik ki az elismert pszichológusnőről.

Szeretnénk megvizsgálni, milyen folyamatok játszanak abban szerepet, hogy egy zseniális éleslátással bíró anya nem képes rálátni saját cselekedeteire, és nem képes érzékenynek lenni saját gyermekére? Urai lehetünk-e önmagunknak valaha, vagy múltunk foglyai maradunk, akármit is csinálunk? Szülőként el tudjuk-e engedni a gyerekeinket, képesek vagyunk-e egy önmagunkat túllépő, meghaladó szeretetre? Mi segítheti a változási folyamatokat?

Az előadás az egyéni, családi és társadalmi traumák, valamint feldolgozásuk módját kutatja, a jelenből indulva villantva fel a múlt képeit.

FORMA ÉS IDŐTARTAM:

A történet különböző tereken és korokon át, különböző szereplőket megelevenítve és az olykor eltérő narratívákat ütköztetve, mozaikszerűen bomlik ki. Az előadást követően a Martin Millerrel az általa írt könyv apropóján készült videóinterjút is levetítjük nézőinknek, és mindenkit várunk egy közös beszélgetésre.

HELYSZÍN ÉS NÉZŐSZÁM:

Az előadás szabadon meghívható közösségi házakba, kultúrházakba, színházba, a nézőszám ennek függvényében változik.

JÁTSSZÁK:

Feuer Yvette
Rába Roland

 

ALKOTÓK:

Dramaturg: Gyulay Eszter
Rendező: Tárnoki Márk
Látvány és jelmeztervező: Horváth Jenny

TRAILER

MIKOR JÁTSSZUK?

2022 DECEMBER 14. SZERDA

18:30 | ARTÉRIA NYELVSTÚDIÓ, GALÉRIA ÉS KLUB

A JEGYEK ÁRUSÍTÁSA A HELYSZÍNEN TÖRTÉNIK.

 

2022 DECEMBER 15. CSÜTÖRTÖK

19:00 | FISCHER IVÁN LAKÁSSZÍNHÁZA

JEGYVÁSÁRLÁS

2023 JANUÁR 26. CSÜTÖRTÖK

17:00 | PÉCSI ZSIDÓ HITKÖZSÉG

ZÁRTKÖRŰ

 

2023 JANUÁR 27. PÉNTEK

19:00 | KUGLERART SZALON

ZÁRTKÖRŰ

LETÖLTHETŐ KIAJÁNLÓ

🏠 Láthatáron Csoport