fbpx

HAGYATÉK

MARTIN MILLER: A TEHETSÉGES GYERMEK IGAZI DRÁMÁJA ÉS ALICE MILLER ÍRÁSAI ALAPJÁN

16 ÉVEN ALULIAK SZÁMÁRA NEM AJÁNLOTT

PROGRAM HOSSZA: 60 PERC

TÉMA:

A világhírű gyermekkorkutató, Alice Miller és fia, a szintén pszichológus Martin Miller kapcsolatát bemutató Hagyaték premierjére 2019. november 6-án került sor a Hold21 HPS KultSzalonban. A darabot Martin Miller 2013-ban íródott és 2019 áprilisában magyarul is kiadott könyve ihlette, ami édesanyjának a rekonstruált életrajza, valamint saját gyerekkorának leírása. Ebből a közfelfogás számára eddig teljesen ismeretlen kép rajzolódik ki az elismert pszichológusnőről.

Szeretnénk megvizsgálni, milyen folyamatok játszanak abban szerepet, hogy egy zseniális éleslátással bíró anya nem képes rálátni saját cselekedeteire, és nem képes érzékenynek lenni saját gyermekére? Urai lehetünk-e önmagunknak valaha, vagy múltunk foglyai maradunk, akármit is csinálunk? Szülőként el tudjuk-e engedni a gyerekeinket, képesek vagyunk-e egy önmagunkat túllépő, meghaladó szeretetre? Mi segítheti a változási folyamatokat?

Az előadás az egyéni, családi és társadalmi traumák, valamint feldolgozásuk módját kutatja, a jelenből indulva villantva fel a múlt képeit.

FORMA ÉS IDŐTARTAM:

A történet különböző tereken és korokon át, különböző szereplőket megelevenítve és az olykor eltérő narratívákat ütköztetve, mozaikszerűen bomlik ki. Az előadást követően a Martin Millerrel az általa írt könyv apropóján készült videóinterjút is levetítjük nézőinknek, és mindenkit várunk egy közös beszélgetésre.

HELYSZÍN ÉS NÉZŐSZÁM:

Az előadás szabadon meghívható közösségi házakba, kultúrházakba, színházba, a nézőszám ennek függvényében változik.

JÁTSSZÁK:

Feuer Yvette

Rába Roland

 

ALKOTÓK:

Dramaturg: Gyulay Eszter

Rendező: Tárnoki Márk

Látvány és jelmeztervező: Horváth Jenny

TRAILER

MIKOR JÁTSSZUK?

2023 MÁRCIUS 22. SZERDA
19:00 | KUGLERART SZALON
JEGYVÁSÁRLÁS

 

2023 ÁPRILIS 14. PÉNTEK
19:00 | KUGLERART SZALON
JEGYVÁSÁRLÁS

 

2023 ÁPRILIS 15. SZOMBAT
19:00 | RUMBACHSPACE
JEGYIGÉNYLÉS: HAJNALODIK69@GMAIL.COM

 

2023 ÁPRILIS 18. KEDD
19:00 | RUMBAC ZSINAGÓGA
ZÁRTKÖRŰ

   

2023 MÁJUS 17. SZERDA
19:00 | KUGLERART SZALON
JEGYVÁSÁRLÁS HAMAROSAN

LETÖLTHETŐ KIAJÁNLÓ

🏠 Láthatáron Csoport