részvételi színházi előadás fiataloknak.

Korosztály: Gyerek

Program hossza: 120 perc

Téma

Gitta néni küldetése, hogy a hátrányos helyzetű közösségében a lehető legtöbb támogatást megadja az osztályainak a kitörésre. Most különleges vendéget hív az osztályához, Sebit, korábbi tanítványát, aki később sikeres ketrecharcos karriert tudott felépíteni. Sebi érkezésének azonban nem mindenki örül, így Márió sem, aki 12 évvel ezelőtt saját bőrén tapasztalhatta meg, milyen következményei lehetnek az indulatkezelési problémáknak.

Forma és időtartam

A program hossza 120 perc
Részvétéli színházi rész: 80 perc
Szünet: 10 perc
Feldolgozó foglalkozás: 30 perc

Komplex színházi nevelési előadásunk az általános iskola 7-8. évfolyamának készült, ezen belül is kiemelt figyelmet szentelünk a hátrányos helyzetű közösségek elérésére. A téma kijelölésében is azokat a pedagógusokat hívtuk segítségül, akik a legnehezebb terepen teszik próbára magukat nap mint nap. Az előadás a tanulók aktív szerepbe léptetésével az indulatkezelési problémák leküzdéséhez kíván kézzelfogható segítséget nyújtani. A színházi élmény mellett a tanulók megismerhetik és kipróbálhatják az Erőszakmentes Kommunikáció és a krízisintervenció kínálta lehetőségeket, hiszen nem elég tudni, hogy az erőszak rossz, krízishelyzetben az az igazán fontos, hogy van-e alternatív megoldásunk, és hogy ezt milyen könnyen tudjuk előhívni, amikor szükség van rá.

Helyszín és nézőszám

Az előadás bemutatójára 2022. január 26-án az Eötvös 10 Művelődési Házban került sor felnőtt közönség előtt.
Ezt követően a darabot folyamatosan visszük általános iskolákba Budapesten és vidéken.

Letölthető kiajánló

Mikor láthatom?


2022 november 14. 9:00 - Németh László Általános Iskola


2022 november 15. 9:00 - Deák Diák Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium


2022 december 5. 11:00 - Somogyi Imre Általános Iskola


2022 december 9. 9:00 - Németh László Általános Iskola


Érdekli az előadás?

Szereplők

Feuer Yvette, Márfi Márk és Somhegyi György

Alkotók

Iró-rendező: Szivák-Tóth Viktor

Jelmez: Zubor Kata

Produkciós asszisztens: Varga Orsolya

Grafika: Kőfaragó Gyula

Nézői visszajelzések

„Nekem nagyon tetszett a színdarab, mert tanulságos és vicces volt. Nagyon profik voltak a színészek és nagyon szimpatikusak is. Egy iskolai szituációt játszottak el, ami teljesen élethű volt. A színészek direkt hibákkal játszották el a darabot és nekünk kellett megfejteni, hogy milyen szavaknak kellett volna elhangozni, hogy ne legyen verekedés a régi diákok között, akik már felnőttek voltak. Különleges volt a színdarab, mivel nem olyan volt, mint darab, mert mindenkit bevontak az előadásra. Kedvenc jelenetet nem tudok mondani, mert az egész darab nagyon tetszett.”
2022.04.21 - Bocskai István Református Oktatási Központ, Halásztelek,

„Szuper, érdekes, jó előadás volt. A legjobban a vége fogott meg, mert hírtelen történt minden. A történet nagyon jó témájú volt és pont illik a mai világhoz. A színészek is nagyon beleélték magukat a szerepbe. Az egész csodás volt. Nagyon tanító jellegű volt. Az ember rá tudott eszmélni néhány fontos dologra. Egy jó szórakozás és egyben tanulás volt, amiben én is részt vehettem.”
2022.04.21 - Bocskai István Református Oktatási Központ, Halásztelek,

További nézői visszajelzések

Film