• en

IRÁNY ALASZKA!

BOHÓCELŐADÁS GYEREKEKNEK

PROGRAM HOSSZA: 45 PERC

TÉMA:

Az előadás egy cirkusz család kalandjait meséli el. Szereplői Cirkusz Emília, azaz Mama; Cirkusz Piperke, a lánya; és Piperke udvarlója, Ödön. A Cirkusz cirkusz alaszkai fellépésére igyekszik, amikor összetalálkozik a gyerekekkel, és Mama elhatározza, hogy bemutatják nekik az előadásukat. Ödön, mikor Piperke és Mama nem hallják, bevallja a gyerekeknek, hogy ő meg fogja kérni Piperke kezét, és a gyerekek lesznek a tanúi. A gyűrűt egy piros pamacsban rejtette el, ezt majd előhúzza a megfelelő pillanatban és feleségül kéri Piperkét. A probléma az, hogy Mama pamacsa, amivel magát rendszeresen púderezi, megszólalásig ugyanúgy néz ki, mint a gyűrűt rejtő pamacs. Ödön lánykérési akciója többször is meghiúsul emiatt, végül Mama elveszi Ödön pamacsát, és a keblébe is rejti, ahová a sajátját szokta. Hogyan oldja meg Ödön ezt a problémát?

FORMA ÉS IDŐTARTAM:

Az Irány Alaszka! című előadás egy 45 perces bohócjáték, elsősorban 5-12 éves gyermekek számára. Rengeteg akrobatikus elemmel, zsonglőr számokkal, tánccal és énekkel meséltük el a történetet, amiben interaktív részek is voltak.

HELYSZÍN ÉS NÉZŐSZÁM:

Az előadást oktatási intézményeben és kultúrházakban játszottuk, összesen 52 alkalommal 2012-2016 között, 4.767 néző előtt.

JÁTSSZÁK:

Mama: Feuer Yvette

Piperke: Manyasz Erika

Ödön: Szegedi Tamás

 

ALKOTÓK:

Rendezte: Feuer Yvette

Szakmai konzulens: Méhes Csaba

TRAILER