színházi előadás fiataloknak feldolgozó foglalkozással

Korosztály: Középiskolás

Program hossza: 105 perc

Téma

A KV Társulat és a Láthatáron Csoport közös előadásának létrejöttét több hónapos aktív társadalmi kutatómunka előzte meg az alkotók részéről. Olyan gyermekotthonokban felnőtt személyeket kerestek fel, akiknek mára sikerült kitörniük a nehéz gyermekkori körülményeikből és példamutató, a társadalomba integrált életet élnek. Összesen 12 fantasztikus emberrel készült mélyinterjú, amelyeket felhasználva született meg a dokumentumszínházi előadás szövegkönyve. Az interjúalanyok között volt egyetemet végzett szociális munkás, fotós, prostitúcióból vagy bántalmazó kapcsolatból kilépett fiatal anya, közismert youtuber, gyermekeit egyedül nevelő apa vagy saját terményeit forgalmazó sikeres vállalkozó. Az interjúalanyok közül három ember életét és sorsát ismerhetik meg a nézők, az ő szövegeiket egészítik ki az író-rendező Czukor Balázs által írt fiktív dramatikus helyzetek.
Az alkotók szándéka, hogy a projekttel érzékenyítsék a fiatalokat az állami gondozásban felnevelkedett emberek nehézségeivel és életével kapcsolatban, a hasonló hátterű fiataloknak motivációt nyújtsanak céljaik eléréséhez, valamint elősegítsék a társadalmi befogadást és integrációt.
A szereplők különböző szocio-kulturális hátterének köszönhetően az előadás nyelvezete gazdag és sokszínű. Ez a verbális gazdagság teszi a valódi élettörténeteken alapuló, dokumentarista anyagot különlegessé és egyedivé.

Forma és időtartam

Az előadás hossza 60 perc és a feldolgozó foglalkozás hossza 45 perc. Az előadást 2021. október 15-én mutattuk be a KuglerArt Szalon és Galériában, Budapesten. Célunk minél több általános-és középiskolába és gyermekotthonba eljutni vele.

Helyszín és nézőszám

tanterem

Letölthető kiajánló

Mikor láthatom?


2022 november 6. 19:00 - ReSTART FESZTIVÁL - Ráday utca


2022 november 28. 14:00 - XIII. ker. Prevenciós Központ


Érdekli az előadás?

Szereplők

Feuer Yvette , Háda Fruzsina, Száger Zsuzsa , Tar Judit és Urbanovits Krisztina

Alkotók

Látvány: Surányi Nóra

Írta és rendezte: Czukor Balázs

Nézői visszajelzések

“Szuperül összerakott, nagyon magával ragadó előadás. Elképesztően elgondolkodtató és zseniálisan bemutatja a transzgenerációs örökségeket. Hálás köszönet.“
Kiss Éva Tamara,

“Minden pillanata az előadásnak ismerős volt, és így is talán saját magamat meglepve leginkább volt egy pillanat, ahol nem akartam volna tovább nézni. Fájt látni, amit már ismerek, amiről tudni és a végére mégis hálás vagyok, hogy kívülről végig nézhettem, amit eddig azt hittem, nem is tudnék még jobban átélni.”
N. - Kiállok magamért,

További nézői visszajelzések

Film