színházi előadás fiataloknak feldolgozó foglalkozással

Korosztály: Középiskolás

Program hossza: 105 perc

Téma

A KV Társulat és a Láthatáron Csoport közös előadásának létrejöttét több hónapos aktív társadalmi kutatómunka előzte meg az alkotók részéről. Olyan gyermekotthonokban felnőtt személyeket kerestek fel, akiknek mára sikerült kitörniük a nehéz gyermekkori körülményeikből és példamutató, a társadalomba integrált életet élnek. Összesen 12 fantasztikus emberrel készült mélyinterjú, amelyeket felhasználva született meg a dokumentumszínházi előadás szövegkönyve. Az interjúalanyok között volt egyetemet végzett szociális munkás, fotós, prostitúcióból vagy bántalmazó kapcsolatból kilépett fiatal anya, közismert youtuber, gyermekeit egyedül nevelő apa vagy saját terményeit forgalmazó sikeres vállalkozó. Az interjúalanyok közül három ember életét és sorsát ismerhetik meg a nézők, az ő szövegeiket egészítik ki az író-rendező Czukor Balázs által írt fiktív dramatikus helyzetek.
Az alkotók szándéka, hogy a projekttel érzékenyítsék a fiatalokat az állami gondozásban felnevelkedett emberek nehézségeivel és életével kapcsolatban, a hasonló hátterű fiataloknak motivációt nyújtsanak céljaik eléréséhez, valamint elősegítsék a társadalmi befogadást és integrációt.
A szereplők különböző szocio-kulturális hátterének köszönhetően az előadás nyelvezete gazdag és sokszínű. Ez a verbális gazdagság teszi a valódi élettörténeteken alapuló, dokumentarista anyagot különlegessé és egyedivé.

Forma és időtartam

Az előadás hossza 60 perc és a feldolgozó foglalkozás hossza 45 perc. Az előadást 2021. október 15-én mutattuk be a KuglerArt Szalon és Galériában, Budapesten. Célunk minél több általános-és középiskolába és gyermekotthonba eljutni vele.

Helyszín és nézőszám

tanterem

Mikor láthatom?Érdekli az előadás?

Szereplők

Feuer Yvette, Háda Fruzsina, Kőszegi Judit, Száger Zsuzsa és Urbanovits Krisztina

Alkotók

Látvány: Surányi Nóra

Írta és rendezte: Czukor Balázs

Nézői visszajelzések

“Számomra rendkívüli módon gondolatébresztő volt az előadás, sokkoló részletességgel szolgált a saját lelkiállapotom megértéséhez. Olyan megvilágításba helyezett dolgokat, amik segítséget nyújtanak a látásmódom változtatásához. Köszönöm”  
M. ,

“Hálásan köszönöm a munkátokat! A szívszorító és felemelő történeteket, a mély empátiát, megértést, amit ezek a sorsok ezerszeresen megérdemelnek. A színpadi megvalósítás, a végtelen finom színészi munka csak hab a tortán.” 
T. Juci - Kiállok magamért,

További nézői visszajelzések

Film